Sayur Kari
gekruide groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr kool
225 gr kouseband
1 kleine aubergine
1 wortel
2 aardappelen
1/2 theel ketumbar
1 cm laos
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
500 ml kokosmelk
zout naar smaak
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool fijn, de kouseband in stukjes en de aardappelen, de aubergine en de wortel in stukjes. Wrijf of maal de kunyit, de laos, de jinten en de ketumbar fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de wortel en de aardappelen samen met de helf van de kokosmelk. Voeg dan het zout toe en laats dit 10 minuten zachtjes koken. Dan de overige groenten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de groenten gaar zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Godok Aceh - rundvlees sate zonder stokjes uit Aceh/Atjeh
- Takir Mi Pedas - gevulde pittige mie in bananenblad
- Tumis Sayur Aneka Jamur - geroerbakte kruidige paddenstoelen
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- pittige paddestoelen salade (2 pp)
- Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
- Ikan pindang Tidore - Zurig en pittig visgerecht uit Tidore
- Sayur lobak
- Gadon
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...