banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur kare
groenten-vlees sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderpoulet of kippepoulet
50 gr soe-oen
4 aardappelen
1/4 savoyekool
2 winterwortelen
200 gr sperziebonen
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl citroensap
1 theel citroenrasp
zout naar smaak
suiker
4 el olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi
2 sjalotten
1 serehstengel
3 teentjes knoflook
4 kemiries
1 rode lombok
3 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketoembar

Cara membuat:
Bereiding:
Voeg het vlees toe aan de kokosmelk en breng dit aan de kook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dit dan toe aan het vlees. Snijd de aardappelen in blokjes en de kool in reepjes, de sperzieboontjes in stukjes en de wortelen in dunne reepjes en voeg dit samen met de citroenrasp toe aan het vlees. Stoof de groenten gaar. Voeg dan de soe-oen toe en breng op smaak met de citroensap
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36250652