groenten-vlees sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderpoulet of kippepoulet
50 gr soe-oen
4 aardappelen
1/4 savoyekool
2 winterwortelen
200 gr sperziebonen
1500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl citroensap
1 theel citroenrasp
zout naar smaak
suiker
4 el olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel trassi
2 sjalotten
1 serehstengel
3 teentjes knoflook
4 kemiries
1 rode lombok
3 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketoembar
Cara membuat:
Bereiding:
Voeg het vlees toe aan de kokosmelk en breng dit aan de kook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dit dan toe aan het vlees. Snijd de aardappelen in blokjes en de kool in reepjes, de sperzieboontjes in stukjes en de wortelen in dunne reepjes en voeg dit samen met de citroenrasp toe aan het vlees. Stoof de groenten gaar. Voeg dan de soe-oen toe en breng op smaak met de citroensap