gestoofde spinazie met pompoen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr bayam / wilde spinazie
150 gr labu kuning / gele pompoen
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
250 ml water
1 cm lengkuas/laos
1 salam blad
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, geroosterd
2 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het water, de bumbu, de salam en de laos en breng al roerend aan de kook.
Dan de pompoen toevoegen en kook deze gaar. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor.
voeg dan de bayam toe en roer totdat het geheel gaar is geworden en serveer.