banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sayur asem 2 - sajoer met groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur asem 2
sajoer met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
175 gr kousenband
1 jonge maïskolf
3 vleugelkomkommers (oyong)
1 chayote
150 gr melinjoblad en vruchtjes
1 tomaat
4 cm laos, gekneusd
750 gr runderpoulet
2500 ml water
1 eetl. asem
3 salam blad
100 gr vliespinda's
suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais, de komkommers, de kouseband en de chayote in kleine stukjes en plakjes. Snijd de tomaat in dunne reepjes en de melinjovruchten doormidden. Verhit in een pan het water met het vlees en laat dit zachtjes 75 minuten stoven zodat er een lekkere bouillon getrokken wordt en schep het vlees er daarna uit. Voeg de boemboe, de salam en de laos aan de bouillon toe en als deze kookt, dan de mais, de pinda's en de melinjovruchten toevoegen en dit 5 minuten koken. Vervolgens de kouseband, de chayote, de komkommers en het melinjoblad toevoegen en dit alles nog 5 minuten koken. Dan de asem, de suiker, het zout en de tomaat toevoegen en dit alles nog 30 minuten stoven. Deze sajur moet zurig van smaak zijn en eventueel nog wat asem toevoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40564705