banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sayur asem 2 - sajoer met groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur asem 2
sajoer met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
175 gr kousenband
1 jonge maïskolf
3 vleugelkomkommers (oyong)
1 chayote
150 gr melinjoblad en vruchtjes
1 tomaat
4 cm laos, gekneusd
750 gr runderpoulet
2500 ml water
1 eetl. asem
3 salam blad
100 gr vliespinda's
suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais, de komkommers, de kouseband en de chayote in kleine stukjes en plakjes. Snijd de tomaat in dunne reepjes en de melinjovruchten doormidden. Verhit in een pan het water met het vlees en laat dit zachtjes 75 minuten stoven zodat er een lekkere bouillon getrokken wordt en schep het vlees er daarna uit. Voeg de boemboe, de salam en de laos aan de bouillon toe en als deze kookt, dan de mais, de pinda's en de melinjovruchten toevoegen en dit 5 minuten koken. Vervolgens de kouseband, de chayote, de komkommers en het melinjoblad toevoegen en dit alles nog 5 minuten koken. Dan de asem, de suiker, het zout en de tomaat toevoegen en dit alles nog 30 minuten stoven. Deze sajur moet zurig van smaak zijn en eventueel nog wat asem toevoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 313 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38870067