Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sayur asem 2 - sajoer met groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur asem 2
sajoer met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
175 gr kousenband
1 jonge maïskolf
3 vleugelkomkommers (oyong)
1 chayote
150 gr melinjoblad en vruchtjes
1 tomaat
4 cm laos, gekneusd
750 gr runderpoulet
2500 ml water
1 eetl. asem
3 salam blad
100 gr vliespinda's
suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais, de komkommers, de kouseband en de chayote in kleine stukjes en plakjes. Snijd de tomaat in dunne reepjes en de melinjovruchten doormidden. Verhit in een pan het water met het vlees en laat dit zachtjes 75 minuten stoven zodat er een lekkere bouillon getrokken wordt en schep het vlees er daarna uit. Voeg de boemboe, de salam en de laos aan de bouillon toe en als deze kookt, dan de mais, de pinda's en de melinjovruchten toevoegen en dit 5 minuten koken. Vervolgens de kouseband, de chayote, de komkommers en het melinjoblad toevoegen en dit alles nog 5 minuten koken. Dan de asem, de suiker, het zout en de tomaat toevoegen en dit alles nog 30 minuten stoven. Deze sajur moet zurig van smaak zijn en eventueel nog wat asem toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934777