banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur asem Jakarta
Friszure sajoer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr kousenband
100 gr nangka
1 jonge maïskolf,
1 labu siam
2 jonge, groene tamarinde-peulen
100 gr rundvlees
4 cm laos, gekneusd
1000 ml water,
zout naar smaak
100 gr melinjo,
4 salam blaadjes
50 gr rauwe pinda 's
50 gr oncom
50 gr melinjo blad

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in kleine stukjes, de nangka is reepjes, de mais in plakjes, de tamarinde in plakjes, het vlees in stukjes en de labu siam in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit het water en kook daarin het vlees met de boemboe voor 50 minuten. Voeg dan de mais, de nangka, de laos, de salam en de melinjo toe en laat dit nog 8 minuten doorkoken. Voeg dan de kouseband, de pinda's, de tamarinde, de oncom, het melinjoblad en de labu siam toe en stoof het geheel verder zachtjes gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39635661