banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Gai Hoh Bai Toey - in pandanblad gebakken gestoomde kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Gai Hoh Bai Toey
in pandanblad gebakken gestoomde kip
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
1 pandan blad
houten prikkers
olie

Ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl sesame olie
6 teentjes knoflook
3 cm gember
1/2 theel zwarte peper
2 eetl rijstmeel

Ingrediënten saus:
2 eetl suiker
5 eetl rijstazijn
1/4 theel zout
9 rode rawits

Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Snijd het pandanblad in stukjes en leg een stukje kip in het midden van het blad en vouw deze dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de pakketjes voor 3 minuten. Serveer de pakketjes met de saus.

Bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een pan de rijstazijn en los daar de suiker in op. Laat dit zachtjes tot de helft indikken. Meng vervolgens het zout en de rawits erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38848705