in pandanblad gebakken gestoomde kip
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
1 pandan blad
houten prikkers
olie
Ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl sesame olie
6 teentjes knoflook
3 cm gember
1/2 theel zwarte peper
2 eetl rijstmeel
Ingrediënten saus:
2 eetl suiker
5 eetl rijstazijn
1/4 theel zout
9 rode rawits
Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Snijd het pandanblad in stukjes en leg een stukje kip in het midden van het blad en vouw deze dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de pakketjes voor 3 minuten. Serveer de pakketjes met de saus.
Bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een pan de rijstazijn en los daar de suiker in op. Laat dit zachtjes tot de helft indikken. Meng vervolgens het zout en de rawits erdoor.
250 gr kipfilet
1 pandan blad
houten prikkers
olie
Ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl sesame olie
6 teentjes knoflook
3 cm gember
1/2 theel zwarte peper
2 eetl rijstmeel
Ingrediënten saus:
2 eetl suiker
5 eetl rijstazijn
1/4 theel zout
9 rode rawits
Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook en de gember fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Snijd het pandanblad in stukjes en leg een stukje kip in het midden van het blad en vouw deze dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom de pakketjes voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de pakketjes voor 3 minuten. Serveer de pakketjes met de saus.
Bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een pan de rijstazijn en los daar de suiker in op. Laat dit zachtjes tot de helft indikken. Meng vervolgens het zout en de rawits erdoor.