gebakken gehakte garnalen
Ingrediënten:
8 tijger garnalen / gamba's
6 rode rawits
2 eetl selderij (gehakt)
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
1 theel rietsuiker
3 teentjes knoflook
1 sjalot
olie
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de zwarte darmstreng. Snijd de kop en de staart af en hak de garnaeln fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin afzonderlijk de gehakte garnalen en de koppen en staarten. Schep uit de wok/wadjan en laat het uitlekken.
Snijd de sjalot en de knofllok in dunne plakjes en hak de rawits en de selderij fijn. Meng dit met de vissaus, de suiker, de sjalot en de knoflook.
Leg op een bord de gehakte garnalen in het midden en garneer dit met de koppen en staarten en de saus apart
8 tijger garnalen / gamba's
6 rode rawits
2 eetl selderij (gehakt)
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
1 theel rietsuiker
3 teentjes knoflook
1 sjalot
olie
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de zwarte darmstreng. Snijd de kop en de staart af en hak de garnaeln fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin afzonderlijk de gehakte garnalen en de koppen en staarten. Schep uit de wok/wadjan en laat het uitlekken.
Snijd de sjalot en de knofllok in dunne plakjes en hak de rawits en de selderij fijn. Meng dit met de vissaus, de suiker, de sjalot en de knoflook.
Leg op een bord de gehakte garnalen in het midden en garneer dit met de koppen en staarten en de saus apart