Gai Haw Bai Toey
gefrituurde en gemarineerde kip in pandanblad
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
5 teentjes knoflook
6 koriander wortels
1 theel witte peper
1/2 theel zout
2 eetl oestersaus
1,5 eetl sesame olie
1 eetl bloem
25 pandan bladeren
olie
erbij:
plum saus of chili saus
Bereiding:
Snijd het vlees in 25 stukken. Wrijf of maal de coriander, de knfoolook, de peper en het zout fijn tot een pasta. Meng dit met de kip, de oestersays, de sesame olie en het bloem en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Verpak elk stukje kip in een pandanblad en vouw het dicht als een pakketje. Verhit in een wok de olie en bak de pakketjes voor 9 minuten en schep het dan uit de wok en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer het met de saus erbij.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Sayur Umbut Kelapa - krabbetjes met kokospalmscheuten in gekruide kokosmelk
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Oblok-oblok
- Sambal goreng godok
- Sayur Labu Air Kuah Santan - gestoofde pompoen in een kruidige saus
- Sayur Kari - gekruide groenten
- Yookgaejang 육개장 - kruidige rode rundvleessoep met bosuitjes
- Soto Madura 3-soep uit Madura
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...