Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gai Haw Bai Toey - gefrituurde en gemarineerde kip in pandanblad

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Haw Bai Toey
gefrituurde en gemarineerde kip in pandanblad

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
5 teentjes knoflook
6 koriander wortels
1 theel witte peper
1/2 theel zout
2 eetl oestersaus
1,5 eetl sesame olie
1 eetl bloem
25 pandan bladeren
olie

erbij:
plum saus of chili saus

Bereiding:

Snijd het vlees in 25 stukken. Wrijf of maal de coriander, de knfoolook, de peper en het zout fijn tot een pasta. Meng dit met de kip, de oestersays, de sesame olie en het bloem en laat dit tenminste 3 uur intrekken. Verpak elk stukje kip in een pandanblad en vouw het dicht als een pakketje. Verhit in een wok de olie en bak de pakketjes voor 9 minuten en schep het dan uit de wok en laat het uitlekken op keukenpapier. Serveer het met de saus erbij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110484