logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Zoetzure groenten
Ingrediënten:
5 peentjes
1 rode paprika
1 kleine komkommer
200 gr kouseband
50 gr pinda's
3 eetl olie
1 kleine bloemkool
1/2 Chinese kool
100 ml wijnazijn
50 gr suiker
2 eetl sesamzaad
150 ml water

Boemboe:
2 sjalotten
3 rawits
2 serehstengels
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes en de kool in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de azijn, de suiker en het water toevoegen en dit nog 7 minuten stoven totdat de groenten beetgaar zijn. Rooster vervolgens het sesamzaad droog in een koekepan en strooi dit samen met de pinda's over het gerecht. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 131 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151293