zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Koa Mu Ap Gapi Mor Din - pittige rijst met varkensvlees
- frikadel special
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Kaber Kebertu - gevulde omelet
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Gulai Telur Padang - eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus
- Cian Ma Noedels - noodels
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Tom Kha Proong - gekruide kippesoep
- Randang - rendang uit Minahasa
Zoetzure groenten


Zoetzure groenten
Ingrediënten:
5 peentjes
1 rode paprika
1 kleine komkommer
200 gr kouseband
50 gr pinda's
3 eetl olie
1 kleine bloemkool
1/2 Chinese kool
100 ml wijnazijn
50 gr suiker
2 eetl sesamzaad
150 ml water
Boemboe:
2 sjalotten
3 rawits
2 serehstengels
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes en de kool in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de azijn, de suiker en het water toevoegen en dit nog 7 minuten stoven totdat de groenten beetgaar zijn. Rooster vervolgens het sesamzaad droog in een koekepan en strooi dit samen met de pinda's over het gerecht. Serveer.
5 peentjes
1 rode paprika
1 kleine komkommer
200 gr kouseband
50 gr pinda's
3 eetl olie
1 kleine bloemkool
1/2 Chinese kool
100 ml wijnazijn
50 gr suiker
2 eetl sesamzaad
150 ml water
Boemboe:
2 sjalotten
3 rawits
2 serehstengels
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes en de kool in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de azijn, de suiker en het water toevoegen en dit nog 7 minuten stoven totdat de groenten beetgaar zijn. Rooster vervolgens het sesamzaad droog in een koekepan en strooi dit samen met de pinda's over het gerecht. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.