Ingrediënten:
5 peentjes
1 rode paprika
1 kleine komkommer
200 gr kouseband
50 gr pinda's
3 eetl olie
1 kleine bloemkool
1/2 Chinese kool
100 ml wijnazijn
50 gr suiker
2 eetl sesamzaad
150 ml water
Boemboe:
2 sjalotten
3 rawits
2 serehstengels
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes en de kool in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de azijn, de suiker en het water toevoegen en dit nog 7 minuten stoven totdat de groenten beetgaar zijn. Rooster vervolgens het sesamzaad droog in een koekepan en strooi dit samen met de pinda's over het gerecht. Serveer.
5 peentjes
1 rode paprika
1 kleine komkommer
200 gr kouseband
50 gr pinda's
3 eetl olie
1 kleine bloemkool
1/2 Chinese kool
100 ml wijnazijn
50 gr suiker
2 eetl sesamzaad
150 ml water
Boemboe:
2 sjalotten
3 rawits
2 serehstengels
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes en de kool in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de azijn, de suiker en het water toevoegen en dit nog 7 minuten stoven totdat de groenten beetgaar zijn. Rooster vervolgens het sesamzaad droog in een koekepan en strooi dit samen met de pinda's over het gerecht. Serveer.