Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Zoetzure groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Zoetzure groenten
Ingrediënten:
5 peentjes
1 rode paprika
1 kleine komkommer
200 gr kouseband
50 gr pinda's
3 eetl olie
1 kleine bloemkool
1/2 Chinese kool
100 ml wijnazijn
50 gr suiker
2 eetl sesamzaad
150 ml water

Boemboe:
2 sjalotten
3 rawits
2 serehstengels
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
4 teentjes knoflook

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes en de kool in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de groenten toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de azijn, de suiker en het water toevoegen en dit nog 7 minuten stoven totdat de groenten beetgaar zijn. Rooster vervolgens het sesamzaad droog in een koekepan en strooi dit samen met de pinda's over het gerecht. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275638