gebakken mie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bami
200 gr varkensfricandeau
4 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 prei
½ spitskool
3 eetl kecap manis
½ bos selderij
2 mespunten zout
100 ml olie
1 mespunt peper
Cara membuat:
bereiding:
Kook de bami gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de bami daarna af en meng de helft van de olie erdoor heen. Laat vervolgens de bami afkoelen. Snijd het vlees in kleine blokjes en dan de prei en de spitskool in fijne reepjes. Hak de selderij fijn.
Snijd vervolgens de knoflook en de sjalotten fijn. Verhit de rest van de olie in een wok/wadjan en fruit de knoflook en de sjalotten daarin. Voeg het vlees toe en laat het vlees met de prei gaar stoven. Voeg dan de afgekoelde bami toe en bak de bami op.
Als laatste de spitskool toevoegen, dan de ketjap manis en goed blijven omscheppen totdat de bami geheel verkleurd is. Eventueel op smaak brengen met zout en peper en garneren met de gehakte selderij.
ingrediënten:
500 gr bami
200 gr varkensfricandeau
4 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 prei
½ spitskool
3 eetl kecap manis
½ bos selderij
2 mespunten zout
100 ml olie
1 mespunt peper
Cara membuat:
bereiding:
Kook de bami gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de bami daarna af en meng de helft van de olie erdoor heen. Laat vervolgens de bami afkoelen. Snijd het vlees in kleine blokjes en dan de prei en de spitskool in fijne reepjes. Hak de selderij fijn.
Snijd vervolgens de knoflook en de sjalotten fijn. Verhit de rest van de olie in een wok/wadjan en fruit de knoflook en de sjalotten daarin. Voeg het vlees toe en laat het vlees met de prei gaar stoven. Voeg dan de afgekoelde bami toe en bak de bami op.
Als laatste de spitskool toevoegen, dan de ketjap manis en goed blijven omscheppen totdat de bami geheel verkleurd is. Eventueel op smaak brengen met zout en peper en garneren met de gehakte selderij.