Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bami goreng - gebakken mie

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Bami goreng
gebakken mie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bami
200 gr varkensfricandeau
4 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 prei
½ spitskool
3 eetl kecap manis
½ bos selderij
2 mespunten zout
100 ml olie
1 mespunt peper

Cara membuat:
bereiding:
Kook de bami gaar in ruim kokend water met 1 theelepel zout. Giet de bami daarna af en meng de helft van de olie erdoor heen. Laat vervolgens de bami afkoelen. Snijd het vlees in kleine blokjes en dan de prei en de spitskool in fijne reepjes. Hak de selderij fijn.
Snijd vervolgens de knoflook en de sjalotten fijn. Verhit de rest van de olie in een wok/wadjan en fruit de knoflook en de sjalotten daarin. Voeg het vlees toe en laat het vlees met de prei gaar stoven. Voeg dan de afgekoelde bami toe en bak de bami op.
Als laatste de spitskool toevoegen, dan de ketjap manis en goed blijven omscheppen totdat de bami geheel verkleurd is. Eventueel op smaak brengen met zout en peper en garneren met de gehakte selderij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108141