inktvis op balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr baby inktvis (anders stevige visfilets)
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel zout
5 sjalotten
2 rode lomboks
240 ml kippen bouillon
125 gr base be pasih (zie recept)
1 eetl limoensap
5 takjes kemangi (citroenbasilicum)
1 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
2 takjes kemangi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in blokjes, de sjalotten in plakjes en hak de kemangi. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de sjalotten, de lomboks en de intvis voor 2 minuten. Voeg dan de base toe en bak dit 1 minuut. Vervolgens de kemangi en de bouillon toevoegen en 3 minuten laten sudderen. Meng het zout, de peper en het limoensap erdoor en garneer het met gehakte kemangi en bawang goreng.