zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Phà d thai - roerbak van eiernoedels
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip
- Poh taek - vissoep met basilicum
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
Phat Tao-Hu Khaeng Kap Lai Phak - Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots


Phat Tao-Hu Khaeng Kap Lai Phak
Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots
Ingrediënten:
250 gr tahu/tofu
600 gr broccoli
200 gr witte kool
3 sjalotten
250 gr bamboescheuten
200 gr tauge
1 chinese kool
1 theel zout
3 eetl chinese sojasaus
1 eetl palmsuiker
2 eetl maismeel
3 eetl water
100 ml water
4 eetl olie
Garnering:
2 theel peper
Bereiding:
Snijd de witte kool fijn en de broccoli in roosjes. Snijd de tahu/tofu in blokjes. Snijd de sjalotten en de bamboe in dunne plakjes. Snijd de chinese kool grof. Verhit in een wok 2 eetl olie en bak hierin de tahu/tofu goudbruin. Schep deze uit de pan en voeg de overige olie toe. Dan de sjalotten toevoegen en bak deze voor 1 minuut. Dan de bamboe en de broccoli toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens het water, de kecap, de palmsuiker en het zput toevoegen. Als de groente vrijwel gaar is dan de kool toevoegen. Meng het masimeel met het water en voeg dit toe. Dan de tauge toevoegen en de tahu/tofu en noor 3 minuten zachtjes laten sudderen. Strooi de peper erover en serveer.
Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots
Ingrediënten:
250 gr tahu/tofu
600 gr broccoli
200 gr witte kool
3 sjalotten
250 gr bamboescheuten
200 gr tauge
1 chinese kool
1 theel zout
3 eetl chinese sojasaus
1 eetl palmsuiker
2 eetl maismeel
3 eetl water
100 ml water
4 eetl olie
Garnering:
2 theel peper
Bereiding:
Snijd de witte kool fijn en de broccoli in roosjes. Snijd de tahu/tofu in blokjes. Snijd de sjalotten en de bamboe in dunne plakjes. Snijd de chinese kool grof. Verhit in een wok 2 eetl olie en bak hierin de tahu/tofu goudbruin. Schep deze uit de pan en voeg de overige olie toe. Dan de sjalotten toevoegen en bak deze voor 1 minuut. Dan de bamboe en de broccoli toevoegen en dit 3 minuten bakken. Vervolgens het water, de kecap, de palmsuiker en het zput toevoegen. Als de groente vrijwel gaar is dan de kool toevoegen. Meng het masimeel met het water en voeg dit toe. Dan de tauge toevoegen en de tahu/tofu en noor 3 minuten zachtjes laten sudderen. Strooi de peper erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.