Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Priao wan mangsawirat
Roerbakschotel van zoet-zure groenten
Ingrediënten:
3 komkommers,
3 sjalotten,
200 gr ananas,
2 tomaten,
1/2 blok tahu/tofu ,
3 eetl olie,
1 theel gula jawa,
1 eetl lichte Chinese sojasaus,
1 theel zout,
5 teentjes knoflook.

bereiding:
Snijd de ananas in blokjes en de tahu in 8 stukjes. Was dan de komkommers en snijd ze in de lengte in vieren, vervolgens ieder kwart doormidden. Snijd de sjalotten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de fijngesneden knoflook. Voeg dan de tahu toe en bak deze goudbruin. Dan de sjalotten toevoegen. Als de sjalotten glazig en zacht zijn geworden voeg dan de ananas en de komkommer toe. Vervolgens de in partjes gesneden tomaat toevoegen. Het zout naar smaak, de gula jawa en de sojasaus toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven tot alles gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117649