zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gule Telor - Eieren in een pittige saus
- Kkaennip Jjim 깻잎찜 - Gestoomde gekruide perilla bladeren
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- eend met waterkers en lychees
- Ojingeo twigim - gebakken inktvis met zoete aardappel
- Onde-onde
- Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis
- Mu Op Sapparod - spare-ribs met ananas
- Godoh - Gebakken Banaan
- Pagoderijst
Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten


Priao wan mangsawirat
Roerbakschotel van zoet-zure groenten
Roerbakschotel van zoet-zure groenten
Ingrediënten:
3 komkommers,
3 sjalotten,
200 gr ananas,
2 tomaten,
1/2 blok tahu/tofu ,
3 eetl olie,
1 theel gula jawa,
1 eetl lichte Chinese sojasaus,
1 theel zout,
5 teentjes knoflook.
bereiding:
Snijd de ananas in blokjes en de tahu in 8 stukjes. Was dan de komkommers en snijd ze in de lengte in vieren, vervolgens ieder kwart doormidden. Snijd de sjalotten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de fijngesneden knoflook. Voeg dan de tahu toe en bak deze goudbruin. Dan de sjalotten toevoegen. Als de sjalotten glazig en zacht zijn geworden voeg dan de ananas en de komkommer toe. Vervolgens de in partjes gesneden tomaat toevoegen. Het zout naar smaak, de gula jawa en de sojasaus toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven tot alles gaar is geworden.
3 komkommers,
3 sjalotten,
200 gr ananas,
2 tomaten,
1/2 blok tahu/tofu ,
3 eetl olie,
1 theel gula jawa,
1 eetl lichte Chinese sojasaus,
1 theel zout,
5 teentjes knoflook.
bereiding:
Snijd de ananas in blokjes en de tahu in 8 stukjes. Was dan de komkommers en snijd ze in de lengte in vieren, vervolgens ieder kwart doormidden. Snijd de sjalotten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de fijngesneden knoflook. Voeg dan de tahu toe en bak deze goudbruin. Dan de sjalotten toevoegen. Als de sjalotten glazig en zacht zijn geworden voeg dan de ananas en de komkommer toe. Vervolgens de in partjes gesneden tomaat toevoegen. Het zout naar smaak, de gula jawa en de sojasaus toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven tot alles gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.