Roerbakschotel van zoet-zure groenten
Ingrediënten:
3 komkommers,
3 sjalotten,
200 gr ananas,
2 tomaten,
1/2 blok tahu/tofu ,
3 eetl olie,
1 theel gula jawa,
1 eetl lichte Chinese sojasaus,
1 theel zout,
5 teentjes knoflook.
bereiding:
Snijd de ananas in blokjes en de tahu in 8 stukjes. Was dan de komkommers en snijd ze in de lengte in vieren, vervolgens ieder kwart doormidden. Snijd de sjalotten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de fijngesneden knoflook. Voeg dan de tahu toe en bak deze goudbruin. Dan de sjalotten toevoegen. Als de sjalotten glazig en zacht zijn geworden voeg dan de ananas en de komkommer toe. Vervolgens de in partjes gesneden tomaat toevoegen. Het zout naar smaak, de gula jawa en de sojasaus toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven tot alles gaar is geworden.
3 komkommers,
3 sjalotten,
200 gr ananas,
2 tomaten,
1/2 blok tahu/tofu ,
3 eetl olie,
1 theel gula jawa,
1 eetl lichte Chinese sojasaus,
1 theel zout,
5 teentjes knoflook.
bereiding:
Snijd de ananas in blokjes en de tahu in 8 stukjes. Was dan de komkommers en snijd ze in de lengte in vieren, vervolgens ieder kwart doormidden. Snijd de sjalotten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de fijngesneden knoflook. Voeg dan de tahu toe en bak deze goudbruin. Dan de sjalotten toevoegen. Als de sjalotten glazig en zacht zijn geworden voeg dan de ananas en de komkommer toe. Vervolgens de in partjes gesneden tomaat toevoegen. Het zout naar smaak, de gula jawa en de sojasaus toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven tot alles gaar is geworden.