Sambal trasi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 rode lomboks
27 rawits
1 tomaat
3 sjalotten
3 theel, trasi bakar
1 limoen (sap)
zout naar smaak
water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de lomboks, de rawits en de tomaat in wat water voor 3 minuten. Rooster vervolgens de sjalotten boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de rawits en de tomaat fijn tot een pasta. Meng daarna het zout en het limoensap erdoor.
ingrediënten:
4 rode lomboks
27 rawits
1 tomaat
3 sjalotten
3 theel, trasi bakar
1 limoen (sap)
zout naar smaak
water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de lomboks, de rawits en de tomaat in wat water voor 3 minuten. Rooster vervolgens de sjalotten boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de rawits en de tomaat fijn tot een pasta. Meng daarna het zout en het limoensap erdoor.