Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lula Jakarta
in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
1 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
1/2 theel terasi/trasi
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kokos en de salam.
Verhit in een pan de boter en voeg het gekruide vlees toe en bak dit goudbruin.
Voeg dan al roerend de kokosmelk toe en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 533 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240