zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gai Sheung Tong - basis kippenbouillon
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Tomat Rempah Daging - gevulde tomaten
Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees


Lula Jakarta
in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
1 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
1/2 theel terasi/trasi
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kokos en de salam.
Verhit in een pan de boter en voeg het gekruide vlees toe en bak dit goudbruin.
Voeg dan al roerend de kokosmelk toe en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.
in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
500 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
100 gr gerapste kokos
2 salam blad
1 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
1/2 theel terasi/trasi
1 eetl palmsuiker
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu, de kokos en de salam.
Verhit in een pan de boter en voeg het gekruide vlees toe en bak dit goudbruin.
Voeg dan al roerend de kokosmelk toe en kook totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.