zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Kue pisang pakai air jeruk - Banaan-sinaasappelcake
- Szechuan Peper Kip
- Soto Sumenep - speciale rundvlees soep met cassave en sambal
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Orak Arik Telur Petai - roerbak van ei met peteh bonen en kecap
- Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees
- Gang Pat Pet Yang - Rode curry eend
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
Lula Jakarta


Lula Jakarta
vlees gerecht
vlees gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geiten-,lams-,schapen- of rundvlees
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 gr kokosmeel
2 sjalotten
2 eetl. olie
2 salamblaadjes
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. jinten
1 theel. ketumbar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
1 theel. trassi bakar
1 theel. zout
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en het kokosmeel toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de salam en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1000 gr geiten-,lams-,schapen- of rundvlees
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 gr kokosmeel
2 sjalotten
2 eetl. olie
2 salamblaadjes
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel. jinten
1 theel. ketumbar
1 theel. zwarte peper
1 theel. suiker
1 theel. trassi bakar
1 theel. zout
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en het kokosmeel toe en bak dit totdat het vocht is verdampt. Dan de salam en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.