Sop Tomat Jatim
Indonesische tomatensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten;
5 tomaten
2 kippendijen
1 wortel
75 gr sperzienbonen
3 sjalotjes
5 eetl saus tomat (zie recept)
1 eetl kecap manis
1 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1750 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Blancheer eerst de tomaten, ontvel deze en dan pureren. Kook eerst het vlees apart gaar en snijd het dan in stukjes. Snijd de wortel in kleine stukjes en de sperziebonen in 1 cm lengte. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de tomaten, de saus tomat, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng weer aan de kook. Dan de wortel, de sperziebonen en de kip toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Masa Bulu - stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker
- Tumis Tempe Taoco - gebakken tempe in kruidige saus
- Pisang rai - Gestoofde Banaan
- Assinan Sapudi
- Sambal Kerang Petai - sambal van venusschelpen met peteh
- Zī Rán Yáng Ròu - 孜然羊肉 - roerbak van lamsvlees met jinten
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Tumis Hati Kacang Merah Pedas - pittig stoofpotje van lever met rode bonen
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Sayuran Campur Pedis - gemengde groente salade met een pittige dressing
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...