zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Rawon Jawa Timur - zwarte rundvlees soep op Oost-Javaanse wijze
- Kippenbouillon 2
- Rujak petis
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Oseng-Oseng Jamur - gebakken gekruide paddestoelen
- Bami godok
- Acar Biet 3 - atjar
- Tumis Tauge Teri Nasi - roerbak van tauge met ansjovis
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
Sop Selam Krokot - groente-runder soep


Sop Selam Krokot
groente-runder soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 sjalotten
1 prei
5 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
200 gr postelijn
500 ml runderbouillon (zie recept)
200 gr rundvlees
3 kruidnagels
Taburan:
garnering
1 bosje selderij
Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten en de prei fijn. Rasp de gember. Snijd de slederij fijn. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de kruidnagels en de gember toe. Kook het zachtjes afgesloten voor 60 minuten totdat het vlees gaar is. Voeg dan de prei, de sjalotten, de kecap en de postelijn toe en kook dit nog zachtjes voor 3 minuten. Meng de limoensap erdoor. Schep de soep in kommen er besprenkel het met de selderij en serveer.
groente-runder soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 sjalotten
1 prei
5 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
200 gr postelijn
500 ml runderbouillon (zie recept)
200 gr rundvlees
3 kruidnagels
Taburan:
garnering
1 bosje selderij
Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten en de prei fijn. Rasp de gember. Snijd de slederij fijn. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de kruidnagels en de gember toe. Kook het zachtjes afgesloten voor 60 minuten totdat het vlees gaar is. Voeg dan de prei, de sjalotten, de kecap en de postelijn toe en kook dit nog zachtjes voor 3 minuten. Meng de limoensap erdoor. Schep de soep in kommen er besprenkel het met de selderij en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.