sajoer geroekte makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gerookte makreel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 gr zilveruitjes
1 theel asem
150 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 cm kencur
3 kemirienoten
3 cm kunyit
1 rode lombok
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 1 minuut verder. Dan de asem, de palmsuker, de sereh, de zilveruitjes, de jeruk purutblaadjes en het water toevoegen en even laten koken. Dan de makreel toevoegen en nog 5 minuten laten smoren.
ingrediënten:
500 gr gerookte makreel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
3 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 theel gula jawa (palmsuiker)
100 gr zilveruitjes
1 theel asem
150 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 cm kencur
3 kemirienoten
3 cm kunyit
1 rode lombok
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 1 minuut verder. Dan de asem, de palmsuker, de sereh, de zilveruitjes, de jeruk purutblaadjes en het water toevoegen en even laten koken. Dan de makreel toevoegen en nog 5 minuten laten smoren.