logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sambal Tempe Mercon
zeer pittig gebakken tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tempe
8 rode rawits
2 rode lomboks
4 teentjes knoflook
1/2 tomaat
1 cm kencur
1 theel zout
10 takjes kemangi
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in stukjes van 3 cm. Verhit in een pan olie en bak de tempe halfgaar en wrijf of maal het daarna grof.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de rawits, de lomboks, de knoflook en de tomaat totdat deze zacht zijn geworden. Wrijf of maal dit daarna grof. Rasp de kencur en voeg dit toe met het zout en de tempe en bak nog 2 minuten. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140278