Sambal Tempe Mercon
zeer pittig gebakken tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr tempe
8 rode rawits
2 rode lomboks
4 teentjes knoflook
1/2 tomaat
1 cm kencur
1 theel zout
10 takjes kemangi
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in stukjes van 3 cm. Verhit in een pan olie en bak de tempe halfgaar en wrijf of maal het daarna grof.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de rawits, de lomboks, de knoflook en de tomaat totdat deze zacht zijn geworden. Wrijf of maal dit daarna grof. Rasp de kencur en voeg dit toe met het zout en de tempe en bak nog 2 minuten. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Khiew Wan Gay Tod - Groene kerrie kip balletjes
- Sayur asem - tamarindesoep
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Sambal bawang 1 - sambal met rauwe sjalotten
- Adobo sa Gata - varkensvlees gestoofd in een pittige saus
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Toli toli - Gefrituurde koekjes
- Sambal Boet
- Gulai Telur Ikan - curry van viskuit
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...