Sambal Tempe Kemangi
pittige tempe met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
250 ml water
1 theel zout
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
6 rode cabai lkeriting (krullende cayennepeper)
6 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi bakar
1/2 theel zout
1/4 theel palsuiker
1 tomaat
5 takjes kemangi
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Meng daarna de tempe met het water, het zout en de knoflook en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Hak de tomaat fijn. Verhit in een pan olie en bak de lomboks, de keriting, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi voor 4 minuten. Wrijf of maal het daarna fijn tot een grove pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker, de tomaat en de kemangi erdoor. Meng dit met de tempe en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telur Lado Ijo - eieren in pittige groene saus
- Gulai Bagar - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado (Padang) - pittige garnalen met petai/peteh
- Karedok Kacang Panjang Sunda - gekruide pittige kousenband
- Ikan Goreng - gebakken vis
- Nasi goreng kencur - gebakken rijst met garnalen en ansjovis
- Yaam Mamuang - mango salade
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Daging Panggang Bumbu Tauco - gebakken gemarineerd rundvlees
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...