banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sambal Tempe Kemangi - pittige tempe met kemangi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Tempe Kemangi
pittige tempe met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
250 ml water
1 theel zout
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
6 rode cabai lkeriting (krullende cayennepeper)
6 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi bakar
1/2 theel zout
1/4 theel palsuiker
1 tomaat
5 takjes kemangi
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Meng daarna de tempe met het water, het zout en de knoflook en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Hak de tomaat fijn. Verhit in een pan olie en bak de lomboks, de keriting, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi voor 4 minuten. Wrijf of maal het daarna fijn tot een grove pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker, de tomaat en de kemangi erdoor. Meng dit met de tempe en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 247 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38710719