logo

Recente Reacties

Sambal Tempe Kemangi
pittige tempe met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
250 ml water
1 theel zout
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
6 rode cabai lkeriting (krullende cayennepeper)
6 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi bakar
1/2 theel zout
1/4 theel palsuiker
1 tomaat
5 takjes kemangi
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Meng daarna de tempe met het water, het zout en de knoflook en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Hak de tomaat fijn. Verhit in een pan olie en bak de lomboks, de keriting, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi voor 4 minuten. Wrijf of maal het daarna fijn tot een grove pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker, de tomaat en de kemangi erdoor. Meng dit met de tempe en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45022373