Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 15 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Sambal Tempe Kemangi - pittige tempe met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Tempe Kemangi
pittige tempe met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
250 ml water
1 theel zout
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
6 rode cabai lkeriting (krullende cayennepeper)
6 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi bakar
1/2 theel zout
1/4 theel palsuiker
1 tomaat
5 takjes kemangi
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Meng daarna de tempe met het water, het zout en de knoflook en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Hak de tomaat fijn. Verhit in een pan olie en bak de lomboks, de keriting, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi voor 4 minuten. Wrijf of maal het daarna fijn tot een grove pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker, de tomaat en de kemangi erdoor. Meng dit met de tempe en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41443044