Sambal Tempe Kemangi
pittige tempe met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
250 ml water
1 theel zout
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks, ontpit
6 rode cabai lkeriting (krullende cayennepeper)
6 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi bakar
1/2 theel zout
1/4 theel palsuiker
1 tomaat
5 takjes kemangi
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Meng daarna de tempe met het water, het zout en de knoflook en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Hak de tomaat fijn. Verhit in een pan olie en bak de lomboks, de keriting, de rawits, de sjalotjes, de knoflook en de trasi voor 4 minuten. Wrijf of maal het daarna fijn tot een grove pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker, de tomaat en de kemangi erdoor. Meng dit met de tempe en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Tahu Tauge Kedelai - gebakken tauge met gele tahu
- Dadar Telor Bawang
- Tumis Polleng - garnalen gestoofd in kokosmelk
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Sayur Bening
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Sayur lobak
- Mireng udang 2 - Garnalenkoekjes
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
Recente Reacties
Xian Bing - 馅饼 - gevulde deeg pasteitjes
1 month agoZou je voor mij een goed recept hebben om saté te kunnen makenSoto Ayam - indische kippensoep
3 months agoBeste Kokkie, Fantastisch deze heerlijke Soto Ajam. Een variatie op een eeuwenoud recept. Mag ik dat ...Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
3 months agoGoedenavond kokkie, Dank u wel voor de heerlijke recepten! Jammer dat ik uw site en boeken nu pas ...Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
3 months agoHoeveel Laos gaat er in de SG ati?Paru goreng ungkep bumbu lengkuas - gebakken gekruide long
3 months agoDie bestel ik bij mijn slager en anders bij de aziatische supermarkt bij ons in de buurt. Idem ...