zacht gekruid en gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, anijszaad
1 theel, kardemom
7 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
5 kruidnagels
1 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
1 theel, zwarte peper
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kaneel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.
Ingrediënten:
300 gr geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, anijszaad
1 theel, kardemom
7 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
5 kruidnagels
1 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
1 theel, zwarte peper
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kaneel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.