Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Gule Kambing - zacht gekruid en gestoofd geitenvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Kambing
zacht gekruid en gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel, anijszaad
1 theel, kardemom
7 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
5 kruidnagels
1 theel, nootmuskaat
1 theel, witte peper
1 theel, zwarte peper
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kaneel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836