Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gule Bagar - Gestoofde lamsbout

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Bagar
Gestoofde lamsbout
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1900 gr lamsbout
150 gr geraspt kokos
6 sjalotten,
1 serehstengel, gekneusd
2 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes,
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
5 kardemompeulen
1/2 theel, nootmuskaat,
zout naar smaak
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150-175 gr terong kecil (kleine rode aubergine)

haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 theel, ketumbar
2 theel, jinten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kunyit (kurkuma)

Care membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken en rooster de kokos in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Snijd de sjalotten fijn. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten, voeg dan de boemboe toe en fruit dit nog voor 3 minuten. dan het vlees, de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardemon, de nootmuskaat, de sereh, het zout en de dunne kokosmelk toevoegen. Het geheel 30-45 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk en de aubergines toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024358