zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gai Sheung Tong - basis kippenbouillon
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Tomat Rempah Daging - gevulde tomaten
Gule Bagar - Gestoofde lamsbout


Gule Bagar
Gestoofde lamsbout
Gestoofde lamsbout
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1900 gr lamsbout
150 gr geraspt kokos
6 sjalotten,
1 serehstengel, gekneusd
2 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes,
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
5 kardemompeulen
1/2 theel, nootmuskaat,
zout naar smaak
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150-175 gr terong kecil (kleine rode aubergine)
haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 theel, ketumbar
2 theel, jinten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kunyit (kurkuma)
Care membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken en rooster de kokos in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Snijd de sjalotten fijn. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten, voeg dan de boemboe toe en fruit dit nog voor 3 minuten. dan het vlees, de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardemon, de nootmuskaat, de sereh, het zout en de dunne kokosmelk toevoegen. Het geheel 30-45 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk en de aubergines toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven.
ingrediënten:
1900 gr lamsbout
150 gr geraspt kokos
6 sjalotten,
1 serehstengel, gekneusd
2 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes,
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
5 kardemompeulen
1/2 theel, nootmuskaat,
zout naar smaak
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150-175 gr terong kecil (kleine rode aubergine)
haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 theel, ketumbar
2 theel, jinten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kunyit (kurkuma)
Care membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken en rooster de kokos in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Snijd de sjalotten fijn. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten, voeg dan de boemboe toe en fruit dit nog voor 3 minuten. dan het vlees, de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardemon, de nootmuskaat, de sereh, het zout en de dunne kokosmelk toevoegen. Het geheel 30-45 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk en de aubergines toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.