banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 28 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gule Bagar - Gestoofde lamsbout

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gule Bagar
Gestoofde lamsbout
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1900 gr lamsbout
150 gr geraspt kokos
6 sjalotten,
1 serehstengel, gekneusd
2 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
6 jeruk purutblaadjes,
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
5 kardemompeulen
1/2 theel, nootmuskaat,
zout naar smaak
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
150-175 gr terong kecil (kleine rode aubergine)

haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
4 theel, ketumbar
2 theel, jinten
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
6 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kunyit (kurkuma)

Care membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken en rooster de kokos in een koekepan zonder olie. Wrijf of maal daarna de kokos fijn. Snijd de sjalotten fijn. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten, voeg dan de boemboe toe en fruit dit nog voor 3 minuten. dan het vlees, de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardemon, de nootmuskaat, de sereh, het zout en de dunne kokosmelk toevoegen. Het geheel 30-45 minuten zachtjes stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk en de aubergines toevoegen en het geheel nog 30 minuten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 260 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39792371