zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Gule Arab 2


Gule arab 2
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr schapevlees
400 ml kokosmelk
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
stukje kaneel
mespuntje nootmuskaat
1 theel anijs
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm loas
1 theel kunyit (kurkuma)
4 rode uien
3 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
4 tomaten
1 theel peper
200 gr geroosterde kokos
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de boemboe en fruit dit voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, het zout en de kokosmelk toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Eventueel wat water toevoegen.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr schapevlees
400 ml kokosmelk
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
stukje kaneel
mespuntje nootmuskaat
1 theel anijs
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm loas
1 theel kunyit (kurkuma)
4 rode uien
3 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
4 tomaten
1 theel peper
200 gr geroosterde kokos
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de boemboe en fruit dit voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, het zout en de kokosmelk toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Eventueel wat water toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.