gevulde kipfilet
Ingrediënten:
2 hele kipfilet (borst)
2 eetl donkere sojasaus
225 gr varkensvlees
3 waterkastanjes
2 champignons
2 teentje knoflook
2 rode lomboks
1 theel korianderwortel
1 ei
2 theel rijstemeel
1/2 theelepel zout
1/2 theel zwarte peper
olie
keukengaren
Bereiding:
Verwijder eerst voorzichtig de kotten uit de filet en druk deze daarna plat en kerf het vel enige malen in. Wrijf het vel in met de sojasaus en laat dit 30 minuten marineren.
Hak de waterkastanjes, de korianderwortels, de knoflook, de lomboks en de champignons fijn. Doe dit ook met het varkensvlees en meng dit alles goed doorelkaar. Klop het ei los en meng dit samen met het rijstemeel, de peper en het zout bij het vleesmengsel.
Leg het mengsel op het kipfilet en rol deze dicht als een rollade en bind het goed vast met keukengaren en laat dit 1 uur intrekken.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur het vlees goudbruin, gaar en knapperig. Serveer het in dikke plakken gesneden.
2 hele kipfilet (borst)
2 eetl donkere sojasaus
225 gr varkensvlees
3 waterkastanjes
2 champignons
2 teentje knoflook
2 rode lomboks
1 theel korianderwortel
1 ei
2 theel rijstemeel
1/2 theelepel zout
1/2 theel zwarte peper
olie
keukengaren
Bereiding:
Verwijder eerst voorzichtig de kotten uit de filet en druk deze daarna plat en kerf het vel enige malen in. Wrijf het vel in met de sojasaus en laat dit 30 minuten marineren.
Hak de waterkastanjes, de korianderwortels, de knoflook, de lomboks en de champignons fijn. Doe dit ook met het varkensvlees en meng dit alles goed doorelkaar. Klop het ei los en meng dit samen met het rijstemeel, de peper en het zout bij het vleesmengsel.
Leg het mengsel op het kipfilet en rol deze dicht als een rollade en bind het goed vast met keukengaren en laat dit 1 uur intrekken.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur het vlees goudbruin, gaar en knapperig. Serveer het in dikke plakken gesneden.