kip met jackfruit in een kruidige saus
bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
250 gr jackfruit
4 slam blaadjes
1 theel ketumbar
1 theel jinten
4 eetl palmsuiker
500 ml santen
2 theel asem
5 cm laos
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
10 kemiri noten
11 teentjes knoflook
1250 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de jackfruit in stukjes van 3 cm. Snijd de kip in stukjes. Verhit in een pan 250 ml water en voeg de jackfruit toe en kook deze zacht. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de laos en de kip toe en bak dit bruin. Dan het water toevoegen samen met de palmsuiker, de jinten, de ketumbar en de asem. Vervolgens de jackfruit toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gaar is. Voeg 5-7 minuten voordat het gaar is de kokosmelk toe.