Geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper (1000 gr)
zout naar smaak
1 eetl. gebruikte bakolie (minyak jelantah)
6 sjalotten
7 rawits
4 eetl heet water
1 citroen (sap)
1 theel. suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten fijn samen met de rawits en meng dit met het water, het citroensap, het zout en de suiker tot een saus.
Kerf de vis enige malen aan beide zijden in en besmeer de vis in met zout en de olie. Rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar. Besprenkel de vis met de saus en serveer.
ingrediënten:
1 red snapper (1000 gr)
zout naar smaak
1 eetl. gebruikte bakolie (minyak jelantah)
6 sjalotten
7 rawits
4 eetl heet water
1 citroen (sap)
1 theel. suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten fijn samen met de rawits en meng dit met het water, het citroensap, het zout en de suiker tot een saus.
Kerf de vis enige malen aan beide zijden in en besmeer de vis in met zout en de olie. Rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar. Besprenkel de vis met de saus en serveer.