banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Woku Ikan Kakap
pittig gekruide en gebakken vis uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr red snapper / andere stevige witte vis
1 limoen
1 theel zout
3 sereh stengels
2 pandan leaves
6 jeruk purut blaadjes
5 groene tomaten / tomatillos
1 tomaat
1000 ml water
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
7 rode rawits
6 cm jahe
3 cm kunyit
4 kemiri noten
 
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes
1 bosje kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd het in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes/partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Marineer de vis met het limoensap en het zout voor tenminste 30 minuten. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de vis toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tomaten toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het met de lente-ui en de kemangi en serveer. 
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328047