banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Woku Ikan Kakap - zeer pittig gekruide vis uit Manado
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Woku Ikan Kakap
pittig gekruide en gebakken vis uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr red snapper / andere stevige witte vis
1 limoen
1 theel zout
3 sereh stengels
2 pandan leaves
6 jeruk purut blaadjes
5 groene tomaten / tomatillos
1 tomaat
1000 ml water
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
7 rode rawits
6 cm jahe
3 cm kunyit
4 kemiri noten
 
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes
1 bosje kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd het in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes/partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Marineer de vis met het limoensap en het zout voor tenminste 30 minuten. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de vis toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tomaten toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het met de lente-ui en de kemangi en serveer. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39818790