Woku Ikan Kakap
pittig gekruide en gebakken vis uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr red snapper / andere stevige witte vis
1 limoen
1 theel zout
3 sereh stengels
2 pandan leaves
6 jeruk purut blaadjes
5 groene tomaten / tomatillos
1 tomaat
1000 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
7 rode rawits
6 cm jahe
3 cm kunyit
4 kemiri noten
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes
1 bosje kemangi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd het in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes/partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Marineer de vis met het limoensap en het zout voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de vis toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tomaten toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het met de lente-ui en de kemangi en serveer.