banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Woku Ikan Kakap - zeer pittig gekruide vis uit Manado
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Woku Ikan Kakap
pittig gekruide en gebakken vis uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr red snapper / andere stevige witte vis
1 limoen
1 theel zout
3 sereh stengels
2 pandan leaves
6 jeruk purut blaadjes
5 groene tomaten / tomatillos
1 tomaat
1000 ml water
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 rode lomboks
7 rode rawits
6 cm jahe
3 cm kunyit
4 kemiri noten
 
Taburan:
garnering:
2 lente-uitjes
1 bosje kemangi
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd het in 10 stukken. Snijd de tomaten in stukjes/partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Marineer de vis met het limoensap en het zout voor tenminste 30 minuten. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de pandan en de jeruk purut voor 5 minuten. Dan de vis toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tomaten toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het met de lente-ui en de kemangi en serveer. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36804409