logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Hatis Sapi Keluak
stoofpotje met runderlever

Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr runderlever
2 cm laos
200 gr aardappelen
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 salam blad
3 rode lomboks
15 peteh bonen
1 eetl asam water
400 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 keluak/kluwek
1/2 theel trassi
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in 2x2 cm stukjes. Snijd de aardappelen in blokjes en de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Week eerst de kluwek in heet water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh bonen toe en meng. Vervolgens de lever toevoegen en roer totdat de lever van kleur vandert. Dan de aardappelen, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en meng. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel langzaam gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 50 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154207