Sambal Goreng Hatis Sapi Keluak
stoofpotje met runderlever
Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr runderlever
2 cm laos
200 gr aardappelen
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 salam blad
3 rode lomboks
15 peteh bonen
1 eetl asam water
400 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
2 keluak/kluwek
1/2 theel trassi
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in 2x2 cm stukjes. Snijd de aardappelen in blokjes en de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Week eerst de kluwek in heet water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh bonen toe en meng. Vervolgens de lever toevoegen en roer totdat de lever van kleur vandert. Dan de aardappelen, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en meng. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel langzaam gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hati sapi masak kacang merah - lever met rode bonen
- Ayam Asap - gekruide gerookte kip
- Rujak Kangkung - kruidige kangkung salade
- Acer Jahe
- Sambal Matah II - rauwe sambal
- Solamu - gehaktballetjes
- Tahu gimbal - tahu met garnalen
- Sateh ayam 2
- Kuai-tiao phat thai sai thua daeng - mie met kidney beans
- Raita - Komkommer-tomaat
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...