banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 11 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Sambal Goreng Kreni - Gehaktballetjes in mild gekruide kokossaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Kreni
Gehaktballetjes in mild gekruide kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 eieren
1 theel, witte peper
zout naar smaak
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
3 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
water

Cara membuat:
Bereiding:
Meng het gehakt met de peper, het zout en de eieren tot een homogene massa en vorm van deze massa kleine balletjes. Kook de balletjes voor 5 minuten in water en laat deze daarna uitlekken. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de lomboks en de knoflook zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan de palmsuiker, het zout, de kokosmelk en de gehaktballetjes toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 326 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38249197