Sambal Goreng Kuwah
vlees met boontjes
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr rundergehakt / kippengehakt
50 gr kouseband
2 rode lomboks
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
3 cm laos, gekneusd
1 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl asem
125 ml kokosmelk
zout naar smaak
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes en de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een wok/wdjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks samen met de trassi, de jeruk purut en de laos voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en bak het vlees rul. Vervolgens de kouseband, het zout, de asem en de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kouseband gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Moo Waan - geglaceerd varkensvlees
- Changjorim - gestoofd rundvlees met pepers en soja
- Dadar Pare - omelet met sopropo
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Sayur Bening Tempe Kangkung - kruidige tempe met kangkung
- Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed
- Tumis Ayam Putren - gestoofde kip met suikermais
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...