banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sambal Goreng Lidah - kruidige tong met aardappel in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Lidah
kruidige tong met aardappel in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tong (rund)
4 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
10 peteh bonen
150 gr aardappelen
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
3 kemiri noten
1/2 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappeln in kleine blokjes en de lomboks in dunne ringen. Halveer de peteh bonen
Verhit in een pan water en kook de tong voor 15 minuten en verwijder de huid. Verhit in een pan 1000 ml water en kook de tong samen met 2 salam blaadjes en de jahe voor 30 minuten. Snijd de tong daarna in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de tong en de aardappelen toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de santen cair toevoegen en kook totdat het geheel vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en roer totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 349 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033628