banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sambal Goreng Lidah - kruidige tong met aardappel in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Lidah
kruidige tong met aardappel in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tong (rund)
4 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
10 peteh bonen
150 gr aardappelen
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
3 kemiri noten
1/2 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappeln in kleine blokjes en de lomboks in dunne ringen. Halveer de peteh bonen
Verhit in een pan water en kook de tong voor 15 minuten en verwijder de huid. Verhit in een pan 1000 ml water en kook de tong samen met 2 salam blaadjes en de jahe voor 30 minuten. Snijd de tong daarna in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de tong en de aardappelen toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de santen cair toevoegen en kook totdat het geheel vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en roer totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558121