Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Sambal Goreng Lidah - kruidige tong met aardappel in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Lidah
kruidige tong met aardappel in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tong (rund)
4 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
10 peteh bonen
150 gr aardappelen
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
3 kemiri noten
1/2 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappeln in kleine blokjes en de lomboks in dunne ringen. Halveer de peteh bonen
Verhit in een pan water en kook de tong voor 15 minuten en verwijder de huid. Verhit in een pan 1000 ml water en kook de tong samen met 2 salam blaadjes en de jahe voor 30 minuten. Snijd de tong daarna in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de tong en de aardappelen toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de santen cair toevoegen en kook totdat het geheel vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en roer totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182154