banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Sambal Goreng Paru Sapi Pedas - pittig gebakken gekruide long

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Paru Sapi Pedas
pittig gebakken gekruide long

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1000 ml water
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
1 cm laos
1 theel palmsuiker
10 peteh bonen
350 ml santen asli
1 theel zout
1/2 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 cm kunyit
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
5 rode lomboks
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de long, de salam en de jahe en kook de long gaat. Snijd de long daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de lomboks in ringen. Halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de long, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en meng goed.
Vervolgens de santen toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40414016