banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sambal Goreng Paru Sapi Pedas - pittig gebakken gekruide long

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Paru Sapi Pedas
pittig gebakken gekruide long

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1000 ml water
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
1 cm laos
1 theel palmsuiker
10 peteh bonen
350 ml santen asli
1 theel zout
1/2 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
1 cm kunyit
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
5 rode lomboks
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de long, de salam en de jahe en kook de long gaat. Snijd de long daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de lomboks in ringen. Halveer de peteh bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de long, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en meng goed.
Vervolgens de santen toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 218 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37618367