gebakken laksa met varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. varkensfricandeau,
100 gr. sperziebonen,
75 gr. laksa (soe-oen),
3 eetl. olie,
4 sjalotten
1 theel peper,
5 tenen knoflook,
zout naar smaak,
1 kleine prei,
2 eetl. fijngesneden selderij.
60 gr. champignons.,
Cara membuat:
Bereiding::
Snijd het vlees in niet te dikke reepjes. Laat de laksa 5 minuten weken in kokend water en laat het daarna uitlekken. Knip de laksa daarna in stukjes. Snijd de knoflook, de sjalotten fijn, de prei in dunne ringen, de champignons in plakjes en de sperziebonen in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin en schep het dan uit de wok/wadjan. Fruit vervolgen de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten en voeg het vlees weer toe. Dan de groenten toevoegen en 5 minuten bakken. Vervolgens de laksa toevoegen het geheel nog 7 minuten stoven. Meng dan de peper, zout naar smaak en de selderij erdoor.
ingrediënten:
500 gr. varkensfricandeau,
100 gr. sperziebonen,
75 gr. laksa (soe-oen),
3 eetl. olie,
4 sjalotten
1 theel peper,
5 tenen knoflook,
zout naar smaak,
1 kleine prei,
2 eetl. fijngesneden selderij.
60 gr. champignons.,
Cara membuat:
Bereiding::
Snijd het vlees in niet te dikke reepjes. Laat de laksa 5 minuten weken in kokend water en laat het daarna uitlekken. Knip de laksa daarna in stukjes. Snijd de knoflook, de sjalotten fijn, de prei in dunne ringen, de champignons in plakjes en de sperziebonen in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin en schep het dan uit de wok/wadjan. Fruit vervolgen de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten en voeg het vlees weer toe. Dan de groenten toevoegen en 5 minuten bakken. Vervolgens de laksa toevoegen het geheel nog 7 minuten stoven. Meng dan de peper, zout naar smaak en de selderij erdoor.