logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Laksa Goreng Babi
gebakken laksa met varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. varkensfricandeau,
100 gr. sperziebonen,
75 gr. laksa (soe-oen),
3 eetl. olie,
4 sjalotten
1 theel peper,
5 tenen knoflook,
zout naar smaak,
1 kleine prei,
2 eetl. fijngesneden selderij.
60 gr. champignons.,

Cara membuat:
Bereiding::
Snijd het vlees in niet te dikke reepjes. Laat de laksa 5 minuten weken in kokend water en laat het daarna uitlekken. Knip de laksa daarna in stukjes. Snijd de knoflook, de sjalotten fijn, de prei in dunne ringen, de champignons in plakjes en de sperziebonen in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin en schep het dan uit de wok/wadjan. Fruit vervolgen de knoflook en de sjalotten voor 3 minuten en voeg het vlees weer toe. Dan de groenten toevoegen en 5 minuten bakken. Vervolgens de laksa toevoegen het geheel nog 7 minuten stoven. Meng dan de peper, zout naar smaak en de selderij erdoor.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151293