groentensalade
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr droge kokos
500 ml water
500 gr sperziebonen
200 gr spitskool
250 gr taugé
1 sjalot
1 teentje knoflook
3/4 theel kentjoer
1 theel sambal ulek (zie recept)
1 rode paprika
1/2 theel laos
5 salambladeren
2 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 1/4 theel zout
Cara-membuat:
bereiding:
Week de kokos in het water en knijp de kokosmelk eruit. Kook de fijngesneden paprika in 125ml water en wrijf het vervolgens door een zeef. Snijd de sperziebonen in stukjes en de kool in reepjes. Blancheer de groenten beetjgaar. Verhit de pan met het water en de kokos en voeg hier de kruiden en de paprikapuree aan toe en laat dit zachtjes stoven totdat het vocht vrijwel is verdampt. Voeg dan de groenten toe en roer voorzichtig om. Serveer.
ingrediënten:
200 gr droge kokos
500 ml water
500 gr sperziebonen
200 gr spitskool
250 gr taugé
1 sjalot
1 teentje knoflook
3/4 theel kentjoer
1 theel sambal ulek (zie recept)
1 rode paprika
1/2 theel laos
5 salambladeren
2 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 1/4 theel zout
Cara-membuat:
bereiding:
Week de kokos in het water en knijp de kokosmelk eruit. Kook de fijngesneden paprika in 125ml water en wrijf het vervolgens door een zeef. Snijd de sperziebonen in stukjes en de kool in reepjes. Blancheer de groenten beetjgaar. Verhit de pan met het water en de kokos en voeg hier de kruiden en de paprikapuree aan toe en laat dit zachtjes stoven totdat het vocht vrijwel is verdampt. Voeg dan de groenten toe en roer voorzichtig om. Serveer.