Groenten gekruid met geraspte kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr cassave bladeren
150 gr papayabloemen
water
150 gr geraspte kokos
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het cassaveblad met de papaybloemen en kook deze voor 25 minuten in water. Laat daarna de groenten goed uitlekken (zonodig kenden) en snijd deze in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en rooster daarin de kokos zonder olie totdat de kokos goudbruin is geworden. Meng de kokos met de boemboe, het limoensap en het zout en meng dit geheel met de groenten.
ingrediënten:
200 gr cassave bladeren
150 gr papayabloemen
water
150 gr geraspte kokos
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het cassaveblad met de papaybloemen en kook deze voor 25 minuten in water. Laat daarna de groenten goed uitlekken (zonodig kenden) en snijd deze in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en rooster daarin de kokos zonder olie totdat de kokos goudbruin is geworden. Meng de kokos met de boemboe, het limoensap en het zout en meng dit geheel met de groenten.