Mie Ayan Bangka
Mie met gebakken kip uit Bangka
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1000 gr eiermie (Hokkien)
150 gr groene kool
150 gr tauge
water
olie
Bahan-bahan ayam:
Ingredienten kip:
2 eetl olie
1/2 theel sesam olie
3 teentjes knoflook
250 gr kip
100 gr champignons
2 eetl oester saus
2 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
150 ml water
Taburan:
Garnering:
Kippenbouillon
Bawang goreng
Lenteui, gesnipperd
Cara membuat mie:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en schep deze uit de pan. Snijd de kool in reepjes. Blancheer de kool en de tauge en schep deze uit de pan. Meng wat olie door de mie.
Cara membuat ayam:
Bereiding kip;
Snijd de knoflook en de cmapignons fijn. Snijd het vlees in klein stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin. Vervolgens de champignons toevoegen en bak deze zacht. Dan de overige ingedienten toevoegen en het geheel bakken totdat het vocht wat verdampt is. Verhit de bouillon.
Verdeel de mie in kommen en schep daarop de kool, de tauge, de kip en besprenkel het met de bawang goreng, de lenteui en giet erover de hete bouillon en serveer.