banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mie Ayan Bangka
Mie met gebakken kip uit Bangka


Bahan-bahan:
Ingredienten:
1000 gr eiermie (Hokkien)
150 gr groene kool
150 gr tauge
water
olie

Bahan-bahan ayam:
Ingredienten kip:
2 eetl olie
1/2 theel sesam olie
3 teentjes knoflook
250 gr kip
100 gr champignons
2 eetl oester saus
2 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
150 ml water

Taburan:
Garnering:
Kippenbouillon
Bawang goreng
Lenteui, gesnipperd

Cara membuat mie:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en schep deze uit de pan. Snijd de kool in reepjes. Blancheer de kool en de tauge en schep deze uit de pan. Meng wat olie door de mie.

Cara membuat ayam:
Bereiding kip;
Snijd de knoflook en de cmapignons fijn. Snijd het vlees in klein stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin. Vervolgens de champignons toevoegen en bak deze zacht. Dan de overige ingedienten toevoegen en het geheel bakken totdat het vocht wat verdampt is. Verhit de bouillon.

Verdeel de mie in kommen en schep daarop de kool, de tauge, de kip en besprenkel het met de bawang goreng, de lenteui en giet erover de hete bouillon en serveer.




Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39944869