logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Mie Ayan Bangka
Mie met gebakken kip uit Bangka


Bahan-bahan:
Ingredienten:
1000 gr eiermie (Hokkien)
150 gr groene kool
150 gr tauge
water
olie

Bahan-bahan ayam:
Ingredienten kip:
2 eetl olie
1/2 theel sesam olie
3 teentjes knoflook
250 gr kip
100 gr champignons
2 eetl oester saus
2 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
150 ml water

Taburan:
Garnering:
Kippenbouillon
Bawang goreng
Lenteui, gesnipperd

Cara membuat mie:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en schep deze uit de pan. Snijd de kool in reepjes. Blancheer de kool en de tauge en schep deze uit de pan. Meng wat olie door de mie.

Cara membuat ayam:
Bereiding kip;
Snijd de knoflook en de cmapignons fijn. Snijd het vlees in klein stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin. Vervolgens de champignons toevoegen en bak deze zacht. Dan de overige ingedienten toevoegen en het geheel bakken totdat het vocht wat verdampt is. Verhit de bouillon.

Verdeel de mie in kommen en schep daarop de kool, de tauge, de kip en besprenkel het met de bawang goreng, de lenteui en giet erover de hete bouillon en serveer.




Add comment

Submit

who is online

We have 68 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392245