Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Mie Ayan Bangka
Mie met gebakken kip uit Bangka


Bahan-bahan:
Ingredienten:
1000 gr eiermie (Hokkien)
150 gr groene kool
150 gr tauge
water
olie

Bahan-bahan ayam:
Ingredienten kip:
2 eetl olie
1/2 theel sesam olie
3 teentjes knoflook
250 gr kip
100 gr champignons
2 eetl oester saus
2 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
150 ml water

Taburan:
Garnering:
Kippenbouillon
Bawang goreng
Lenteui, gesnipperd

Cara membuat mie:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en schep deze uit de pan. Snijd de kool in reepjes. Blancheer de kool en de tauge en schep deze uit de pan. Meng wat olie door de mie.

Cara membuat ayam:
Bereiding kip;
Snijd de knoflook en de cmapignons fijn. Snijd het vlees in klein stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip toe en bak dit bruin. Vervolgens de champignons toevoegen en bak deze zacht. Dan de overige ingedienten toevoegen en het geheel bakken totdat het vocht wat verdampt is. Verhit de bouillon.

Verdeel de mie in kommen en schep daarop de kool, de tauge, de kip en besprenkel het met de bawang goreng, de lenteui en giet erover de hete bouillon en serveer.




Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015906