Mie Babah
Bami met vlees en paddenstoelen ragout
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr dunne mie
250 gr kool
½ theel zout
1 theel pepper
2 eetl kecap manis
1 theel sesam olie
water
Bahan-bahan ragout:
Ingrediënten ragout:
350 gr varkenvlees/kipfilet
3 teentjes knoflook
7 champignons
50 gr garnalen of ebi
4 lenteuitjes
3 eetl oestersaus
125 ml kippenbouillon
1 eetl kecap manis
1 theel peper
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de mie in water met het zout gaar en laat het uitlekken. Blancheer de kool en snijd deze fijn en meng het met de kecap, de sesam olie en de peper door de mie. Snijd de knoflook en de champignons in plakjes en de lenteuitjes fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg de champginons, de garnalen/ebi , de oestersaus en de lenteuitjes toe en bak dit kort. Dan de bouillon toevoegen en het zachtjes gaar laten sudderen. Meng de kecap en de peper erdoor en schep de ragout over de mie en serveer. Garneer met gehakte lenteui.