Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Mie Babah
Bami met vlees en paddenstoelen ragout


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr dunne mie
250 gr kool
½ theel zout
1 theel pepper
2 eetl kecap manis
1 theel sesam olie
water

Bahan-bahan ragout:
Ingrediënten ragout:
350 gr varkenvlees/kipfilet
3 teentjes knoflook
7 champignons
50 gr garnalen of ebi
4 lenteuitjes
3 eetl oestersaus
125 ml kippenbouillon
1 eetl kecap manis
1 theel peper
2 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de mie in water met het zout gaar en laat het uitlekken. Blancheer de kool en snijd deze fijn en meng het met de kecap, de sesam olie en de peper door de mie. Snijd de knoflook en de champignons in plakjes en de lenteuitjes fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg de champginons, de garnalen/ebi , de oestersaus en de lenteuitjes toe en bak dit kort. Dan de bouillon toevoegen en het zachtjes gaar laten sudderen. Meng de kecap en de peper erdoor en schep de ragout over de mie en serveer. Garneer met gehakte lenteui.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930900