banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mie Babah
Bami met vlees en paddenstoelen ragout


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr dunne mie
250 gr kool
½ theel zout
1 theel pepper
2 eetl kecap manis
1 theel sesam olie
water

Bahan-bahan ragout:
Ingrediënten ragout:
350 gr varkenvlees/kipfilet
3 teentjes knoflook
7 champignons
50 gr garnalen of ebi
4 lenteuitjes
3 eetl oestersaus
125 ml kippenbouillon
1 eetl kecap manis
1 theel peper
2 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de mie in water met het zout gaar en laat het uitlekken. Blancheer de kool en snijd deze fijn en meng het met de kecap, de sesam olie en de peper door de mie. Snijd de knoflook en de champignons in plakjes en de lenteuitjes fijn. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg de champginons, de garnalen/ebi , de oestersaus en de lenteuitjes toe en bak dit kort. Dan de bouillon toevoegen en het zachtjes gaar laten sudderen. Meng de kecap en de peper erdoor en schep de ragout over de mie en serveer. Garneer met gehakte lenteui.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39810814