gebakken mie
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr mie
200 gr babi panggang (zie recept hier)
6 bakso ikan (visballetjes)
6 bakso udang (garnalenballetjes)
1 fa chong (Chinees gekruid worstje)
5 eetl boter (of olie)
1 theel witte peper
1 ei (bij voorkeur eend)
5 teentjes knoflook
zout
3 eetl kippenbouillon (zie recept hier )
2 theel kecap asin
2 theel kecap manis
bahan-bahan groenten:
ingrediënten:
300 gr gai-lan (anders paksoy)
100 gr taugé
3 lente-uitjes
Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie gaar in een pan met water. Voeg een scheutje olie toe om plakken te voorkomen. Snijd het vlees in stukjes, de bakso's doormidden en de worst in plakjes. Snijd de gai lan en de lente-uitjes grof, de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter/olie en fruit hierin de knoflook, het vlees en de halve balletjes. Voeg dan de peper toe en bak dit nog 1 minuut door. Klop het ei op en roer dit er dan doorheen onder voortduren omscheppen.
Voeg vervolgens de groenten toe met de mie en roer alles goed door elkaar. Dan zout naar smaak, de bouillon en de beide ketjaps toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. Serveer warm.
Ingrediënten:
300 gr mie
200 gr babi panggang (zie recept hier)
6 bakso ikan (visballetjes)
6 bakso udang (garnalenballetjes)
1 fa chong (Chinees gekruid worstje)
5 eetl boter (of olie)
1 theel witte peper
1 ei (bij voorkeur eend)
5 teentjes knoflook
zout
3 eetl kippenbouillon (zie recept hier )
2 theel kecap asin
2 theel kecap manis
bahan-bahan groenten:
ingrediënten:
300 gr gai-lan (anders paksoy)
100 gr taugé
3 lente-uitjes
Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie gaar in een pan met water. Voeg een scheutje olie toe om plakken te voorkomen. Snijd het vlees in stukjes, de bakso's doormidden en de worst in plakjes. Snijd de gai lan en de lente-uitjes grof, de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter/olie en fruit hierin de knoflook, het vlees en de halve balletjes. Voeg dan de peper toe en bak dit nog 1 minuut door. Klop het ei op en roer dit er dan doorheen onder voortduren omscheppen.
Voeg vervolgens de groenten toe met de mie en roer alles goed door elkaar. Dan zout naar smaak, de bouillon en de beide ketjaps toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. Serveer warm.