banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Mie goreng chinois - gebakken mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Mie goreng chinois
gebakken mie
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr mie
200 gr babi panggang (zie recept hier)
6 bakso ikan (visballetjes)
6 bakso udang (garnalenballetjes)
1 fa chong (Chinees gekruid worstje)
5 eetl boter (of olie)
1 theel witte peper
1 ei (bij voorkeur eend)
5 teentjes knoflook
zout
3 eetl kippenbouillon (zie recept hier )
2 theel kecap asin
2 theel kecap manis

bahan-bahan groenten:
ingrediënten:
300 gr gai-lan (anders paksoy)
100 gr taugé
3 lente-uitjes

Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie gaar in een pan met water. Voeg een scheutje olie toe om plakken te voorkomen. Snijd het vlees in stukjes, de bakso's doormidden en de worst in plakjes. Snijd de gai lan en de lente-uitjes grof, de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter/olie en fruit hierin de knoflook, het vlees en de halve balletjes. Voeg dan de peper toe en bak dit nog 1 minuut door. Klop het ei op en roer dit er dan doorheen onder voortduren omscheppen.
Voeg vervolgens de groenten toe met de mie en roer alles goed door elkaar. Dan zout naar smaak, de bouillon en de beide ketjaps toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. Serveer warm.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38870422