Mie Goreng Tauge
gebakken eiermie met tauge
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr eiermie
50 gr tauge
1 ei, geklopt
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 kemiri
1/2 theel peper
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie in water met 2 eetl olie gaar en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het ei toe en bak dit rul. Dan de tauge toevoegen en bak deze zacht. Dan de mie toevoegen en meng alls goed door elkaar.
Vervolgens de kecap en het zout toevoegen en meng goed en bak het verder gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Masa Bulu - stukjes kip geroosterd in (oorspronkelijk) een bamboekoker
- Tumis Tempe Taoco - gebakken tempe in kruidige saus
- Pisang rai - Gestoofde Banaan
- Assinan Sapudi
- Sambal Kerang Petai - sambal van venusschelpen met peteh
- Zī Rán Yáng Ròu - 孜然羊肉 - roerbak van lamsvlees met jinten
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Tumis Hati Kacang Merah Pedas - pittig stoofpotje van lever met rode bonen
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Sayuran Campur Pedis - gemengde groente salade met een pittige dressing
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...