Eiernoedels met kip en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 300 g
1000 ml water
500 ml water
200 g ongepelde garnalen
100 g taugé
250 g bami
1 kleine cassave
1/4 blok tahu/tofu
3,5 cm gember (jahe/djahé)
3 hardgekookte eieren
3 takjes selderie
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
50g rijstemeel
1 theel, nootmuskaat
3 kruidnagels
3/4 theel, witte peper
zout
Cara membuat:
bereiding:
Vul een pan met de 1000ml water en kook daarin de kip gaar. Verwijder dan het vel en pluk het vlees in sliertjes. Dan de garnalen pellen en dit met de schillen in 500ml water een half uur laten trekken. Zeef de bouillon, bewaar de garnalen natuurlijk maar gooi de schillen dan weg.
Blancheer de tauge kort. Snijd de eieren in plakjes, de knoflook, de cassave en de sjalotten in dunne plakjes. Hak de selderij fijn. Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de gember fijn. Week de bami voor 20 minuten in heet water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan olie en frituur eerst de helft van de sjalotjes goudbruin, de singkong krokant en daarna de tahoe goudbruin. Laat alles uitlekken. Verijder op 2 eetlepels na de olie uit de wok/wadjan en fruit hier in de overige sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit dan bij de kippenbouillon en voeg hier aan toe de garnalenbouillon en de overige kruiden. Breng aan de kook en bind het met aangelengd rijstemeel.
Verdeel in soepkommetjes de bami, de kip, de garnalen, de tahoe, het ei, de selderieblaadjes en taugé, giet de bouillon hierbij, voeg er een paar plakjes gebakken singkong aan toe en bestrooi de soep met de gefrituurde sjalotjes.
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 300 g
1000 ml water
500 ml water
200 g ongepelde garnalen
100 g taugé
250 g bami
1 kleine cassave
1/4 blok tahu/tofu
3,5 cm gember (jahe/djahé)
3 hardgekookte eieren
3 takjes selderie
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
50g rijstemeel
1 theel, nootmuskaat
3 kruidnagels
3/4 theel, witte peper
zout
Cara membuat:
bereiding:
Vul een pan met de 1000ml water en kook daarin de kip gaar. Verwijder dan het vel en pluk het vlees in sliertjes. Dan de garnalen pellen en dit met de schillen in 500ml water een half uur laten trekken. Zeef de bouillon, bewaar de garnalen natuurlijk maar gooi de schillen dan weg.
Blancheer de tauge kort. Snijd de eieren in plakjes, de knoflook, de cassave en de sjalotten in dunne plakjes. Hak de selderij fijn. Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de gember fijn. Week de bami voor 20 minuten in heet water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan olie en frituur eerst de helft van de sjalotjes goudbruin, de singkong krokant en daarna de tahoe goudbruin. Laat alles uitlekken. Verijder op 2 eetlepels na de olie uit de wok/wadjan en fruit hier in de overige sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit dan bij de kippenbouillon en voeg hier aan toe de garnalenbouillon en de overige kruiden. Breng aan de kook en bind het met aangelengd rijstemeel.
Verdeel in soepkommetjes de bami, de kip, de garnalen, de tahoe, het ei, de selderieblaadjes en taugé, giet de bouillon hierbij, voeg er een paar plakjes gebakken singkong aan toe en bestrooi de soep met de gefrituurde sjalotjes.