1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Mie kocok
Eiernoedels met kip en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 300 g
1000 ml water
500 ml water
200 g ongepelde garnalen
100 g taugé
250 g bami
1 kleine cassave
1/4 blok tahu/tofu
3,5 cm gember (jahe/djahé)
3 hardgekookte eieren
3 takjes selderie
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
50g rijstemeel
1 theel, nootmuskaat
3 kruidnagels
3/4 theel, witte peper
zout

Cara membuat:
bereiding:
Vul een pan met de 1000ml water en kook daarin de kip gaar. Verwijder dan het vel en pluk het vlees in sliertjes. Dan de garnalen pellen en dit met de schillen in 500ml water een half uur laten trekken. Zeef de bouillon, bewaar de garnalen natuurlijk maar gooi de schillen dan weg.
Blancheer de tauge kort. Snijd de eieren in plakjes, de knoflook, de cassave en de sjalotten in dunne plakjes. Hak de selderij fijn. Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de gember fijn. Week de bami voor 20 minuten in heet water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan olie en frituur eerst de helft van de sjalotjes goudbruin, de singkong krokant en daarna de tahoe goudbruin. Laat alles uitlekken. Verijder op 2 eetlepels na de olie uit de wok/wadjan en fruit hier in de overige sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit dan bij de kippenbouillon en voeg hier aan toe de garnalenbouillon en de overige kruiden. Breng aan de kook en bind het met aangelengd rijstemeel.
Verdeel in soepkommetjes de bami, de kip, de garnalen, de tahoe, het ei, de selderieblaadjes en taugé, giet de bouillon hierbij, voeg er een paar plakjes gebakken singkong aan toe en bestrooi de soep met de gefrituurde sjalotjes.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 196 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757225