Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Mie kocok - Eiernoedels met kip en groenten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Mie kocok
Eiernoedels met kip en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 300 g
1000 ml water
500 ml water
200 g ongepelde garnalen
100 g taugé
250 g bami
1 kleine cassave
1/4 blok tahu/tofu
3,5 cm gember (jahe/djahé)
3 hardgekookte eieren
3 takjes selderie
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
50g rijstemeel
1 theel, nootmuskaat
3 kruidnagels
3/4 theel, witte peper
zout

Cara membuat:
bereiding:
Vul een pan met de 1000ml water en kook daarin de kip gaar. Verwijder dan het vel en pluk het vlees in sliertjes. Dan de garnalen pellen en dit met de schillen in 500ml water een half uur laten trekken. Zeef de bouillon, bewaar de garnalen natuurlijk maar gooi de schillen dan weg.
Blancheer de tauge kort. Snijd de eieren in plakjes, de knoflook, de cassave en de sjalotten in dunne plakjes. Hak de selderij fijn. Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de gember fijn. Week de bami voor 20 minuten in heet water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan olie en frituur eerst de helft van de sjalotjes goudbruin, de singkong krokant en daarna de tahoe goudbruin. Laat alles uitlekken. Verijder op 2 eetlepels na de olie uit de wok/wadjan en fruit hier in de overige sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit dan bij de kippenbouillon en voeg hier aan toe de garnalenbouillon en de overige kruiden. Breng aan de kook en bind het met aangelengd rijstemeel.
Verdeel in soepkommetjes de bami, de kip, de garnalen, de tahoe, het ei, de selderieblaadjes en taugé, giet de bouillon hierbij, voeg er een paar plakjes gebakken singkong aan toe en bestrooi de soep met de gefrituurde sjalotjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449018