banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Mie kocok - Eiernoedels met kip en groenten

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Mie kocok
Eiernoedels met kip en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenbout van ca. 300 g
1000 ml water
500 ml water
200 g ongepelde garnalen
100 g taugé
250 g bami
1 kleine cassave
1/4 blok tahu/tofu
3,5 cm gember (jahe/djahé)
3 hardgekookte eieren
3 takjes selderie
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
50g rijstemeel
1 theel, nootmuskaat
3 kruidnagels
3/4 theel, witte peper
zout

Cara membuat:
bereiding:
Vul een pan met de 1000ml water en kook daarin de kip gaar. Verwijder dan het vel en pluk het vlees in sliertjes. Dan de garnalen pellen en dit met de schillen in 500ml water een half uur laten trekken. Zeef de bouillon, bewaar de garnalen natuurlijk maar gooi de schillen dan weg.
Blancheer de tauge kort. Snijd de eieren in plakjes, de knoflook, de cassave en de sjalotten in dunne plakjes. Hak de selderij fijn. Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de gember fijn. Week de bami voor 20 minuten in heet water en laat het uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan olie en frituur eerst de helft van de sjalotjes goudbruin, de singkong krokant en daarna de tahoe goudbruin. Laat alles uitlekken. Verijder op 2 eetlepels na de olie uit de wok/wadjan en fruit hier in de overige sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dit dan bij de kippenbouillon en voeg hier aan toe de garnalenbouillon en de overige kruiden. Breng aan de kook en bind het met aangelengd rijstemeel.
Verdeel in soepkommetjes de bami, de kip, de garnalen, de tahoe, het ei, de selderieblaadjes en taugé, giet de bouillon hierbij, voeg er een paar plakjes gebakken singkong aan toe en bestrooi de soep met de gefrituurde sjalotjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38072326