Mie Tiaw Goreng
gebakken rijstmie uit Kalimantan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tiaw mie / brede platte rijstmie
2 stengels mosterdkool / kai choi
50 gr tauge
150 gr kipgehakt
1 ei
1 lente-ui
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 eetl sesamolie
3 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
1 sjalotje
6 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel zout
1/2 theel peper
Taburan:
garnering:
bawang goreng naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar, giet af en zet apart. Snijd de mosterdkool in stukken en de lente-ui in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens het ei toevoegen en bak het al roerend totdat het gaar is geworden.
Dan de mosterdkool en de tauge toevoegen en bak het al roerend totdat het zacht begint te worden. Meng dan de mie erdoor.
Vervolgens de oestersaus, de kecaps en de sesamolie erdoor meng en schep dan de lente-ui erdoor. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gulai Aceh Ikan Tongkol - gestoofde tonijn in een pittige frisse saus
- Tulu Wei Patunu - geroosterd varkensvlees
- Abon Ayam
- Sambal Goreng Perai - prei in kruidige romige saus
- Ansjovis bouillon 3 - met zeewier en aromatische groenten
- Tempe tahu manis goreng tempung - gekruid gebakken tempe en tahu
- Sambal kentang - sambal van aardappelen
- Martabak Durian - gevulde flensje met durian jam
- Ikan Gurih Asem - gebakken vis in tamarindeaus
- Kailan Masak Daun Kari - gestoofde Chinese broccoli met een kerriesaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...