logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Mie Tiaw Goreng
gebakken rijstmie uit Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tiaw mie / brede platte rijstmie
2 stengels mosterdkool / kai choi
50 gr tauge
150 gr kipgehakt
1 ei
1 lente-ui
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 eetl sesamolie
3 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
1 sjalotje
6 teentjes knoflook
2 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel zout
1/2 theel peper

Taburan:
garnering:
bawang goreng naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar, giet af en zet apart. Snijd de mosterdkool in stukken en de lente-ui in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak totdat het van kleur verandert. Vervolgens het ei toevoegen en bak het al roerend totdat het gaar is geworden.
Dan de mosterdkool en de tauge toevoegen en bak het al roerend totdat het zacht begint te worden. Meng dan de mie erdoor.
Vervolgens de oestersaus, de kecaps en de sesamolie erdoor meng en schep dan de lente-ui erdoor. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391970