logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ikan Panggang Sambal Mangga
gegrilde vis met mangosaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pomfret (botervis)
1 theel zout
1 theel limoen rasp
2 eetl olie

Bahan-bahan marinade:
marinade:
3 eetl kecap manis
1 eetl gesmolten boter
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
1 mango
2 kaffir lime / jeruk purut blaadjes
1 tomaat

Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
11 rode rawits
3 sjalotten
1 theel trasi bakar
1 theel zout

Taburan:
garnering:
kemangi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en de limoenrasp. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de mango en snijd de jeruk purut, de tomaat en de knoflook fijn. Meng de kecap de boter, de knoflook, het zout en de peper en maak hiervan een marinade. Wrijf de vis in met de marinade. Rooster de vis langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de mango, de tomaat en de jeruk purut toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het een gebonden saus is geworden.
Garneer de vis met de kemangi en serveer de saus erbij.

Add comment

Submit

who is online

We have 452 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421635