Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Pari Asam Pedas
gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pijlstaartrog
2 theel zout
15 eetl asamwater
1 kecombrang bloem
5 takjes water peper / daun kesum (polygonum hydropiper)
500 ml water
1 eetl asam jawa
1 theel zout
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
9 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten van 6x8 cm en wrijf deze in met het zout en het asamwater. Laat dit 10 minuten intrekken en spoel daarna af. doe dit een aantal keren.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in de lengte doormidden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan op laag vuur de vis, de kecombrang, de waterpeper en de helft van het water toe en kook dit voor 5 minuten.
Dan het overige water, de asam jawa en het zout toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936539