zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus


Ikan Pari Asam Pedas
gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pijlstaartrog
2 theel zout
15 eetl asamwater
1 kecombrang bloem
5 takjes water peper / daun kesum (polygonum hydropiper)
500 ml water
1 eetl asam jawa
1 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
9 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten van 6x8 cm en wrijf deze in met het zout en het asamwater. Laat dit 10 minuten intrekken en spoel daarna af. doe dit een aantal keren.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in de lengte doormidden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan op laag vuur de vis, de kecombrang, de waterpeper en de helft van het water toe en kook dit voor 5 minuten.
Dan het overige water, de asam jawa en het zout toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar. Serveer.
gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pijlstaartrog
2 theel zout
15 eetl asamwater
1 kecombrang bloem
5 takjes water peper / daun kesum (polygonum hydropiper)
500 ml water
1 eetl asam jawa
1 theel zout
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
9 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten van 6x8 cm en wrijf deze in met het zout en het asamwater. Laat dit 10 minuten intrekken en spoel daarna af. doe dit een aantal keren.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in de lengte doormidden.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan op laag vuur de vis, de kecombrang, de waterpeper en de helft van het water toe en kook dit voor 5 minuten.
Dan het overige water, de asam jawa en het zout toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.