zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Dadar Kentang - aardappelomelet
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Tumis Sayur Campur
- Mak Kimchi 막김치 - eenvoudige kimchi
- Tumis Tahu Goreng Kecap Pedas - pittige roerbak van tahu en paprika
- Ikan Goreng Rica - gebakken snapper in een rode saus
- Tahu Boemboe Bali
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
Gung Pad Pong Karee - kerrie eieren met garnalen


Gung Pad Pong Karee
kerrie eieren met garnalen
Ingrediënten:
2 tijgergarnalen
1 ei
1 lente utije
1 takje koriander
3 teentjes knofloo
1 theel kerrie poeder
1 theel palmsuiker
1 theel zout
2 eetl santen
2 eetl kecap asin
1 eetl oester saus
4 eetl olie
50 ml water
Bereiding:
Snijd de knoflook, de koriander en de lente ui fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook. Voeg de garnalen toe en meng de kerrie met het watet, het zout, de palmsuiker, de kecap en de oestersaus en voeg dit toe. Bak het geheel voor 1 minuut. Voeg dan de koriander en de lente ui toe samen het het ei en bak dit al roerend. Dan de santen toevoegen en het geheel nog 2 minuten bakken en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.