zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Seen Lo Shun Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met asperges
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Sayur Asem Rebung Udang - bamboescheuten met garnalen in saus
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis
- Filipijnse nasi goreng
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees


Sate Tusuk Anak Sapi
sate van kalfsvlees
sate van kalfsvlees
Bahan-bahan:
ingredienten:
500 gr kalfvlees
2 sjalotten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi
1 theel asem
1 cm sereh
250 ml kokosmelk
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjhes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de kunyit, de ketumbar en de sereh fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens het vlees, het zout en de palmsuiker toevoegen en dit kort bakken. Dan de trassi, de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vrijwel droog is. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
ingredienten:
500 gr kalfvlees
2 sjalotten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi
1 theel asem
1 cm sereh
250 ml kokosmelk
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjhes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de kunyit, de ketumbar en de sereh fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens het vlees, het zout en de palmsuiker toevoegen en dit kort bakken. Dan de trassi, de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vrijwel droog is. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.