banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate Tusuk Anak Sapi
sate van kalfsvlees
Bahan-bahan:
ingredienten:
500 gr kalfvlees
2 sjalotten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi
1 theel asem
1 cm sereh
250 ml kokosmelk
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjhes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de kunyit, de ketumbar en de sereh fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens het vlees, het zout en de palmsuiker toevoegen en dit kort bakken. Dan de trassi, de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vrijwel droog is. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39559251