Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Tusuk Anak Sapi
sate van kalfsvlees
Bahan-bahan:
ingredienten:
500 gr kalfvlees
2 sjalotten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi
1 theel asem
1 cm sereh
250 ml kokosmelk
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjhes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de kunyit, de ketumbar en de sereh fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens het vlees, het zout en de palmsuiker toevoegen en dit kort bakken. Dan de trassi, de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vrijwel droog is. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117523