Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Tusuk Anak Sapi
sate van kalfsvlees
Bahan-bahan:
ingredienten:
500 gr kalfvlees
2 sjalotten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker (gula jawa)
1 theel trassi
1 theel asem
1 cm sereh
250 ml kokosmelk
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjhes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de kunyit, de ketumbar en de sereh fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Vervolgens het vlees, het zout en de palmsuiker toevoegen en dit kort bakken. Dan de trassi, de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vrijwel droog is. Rijg dan het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022801