vis saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilets
2 eieren
200 ml uitgeperste kokos (santen kepala, zie forum/nieuws)
zout naar smaak
bananenblad
satéstokjes
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 theel ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook eerst in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klop de ieren los en hak of snijd de vis fijn. Meng vervolgens de boemboe met het zout, de vis, de eieren en de kokos.
Schep op een stuk bananenblad van 10x15cm een eetl van het mengsel en vouw het blad aan een kant dicht. Steek satéstokjes via de open kant in het mengsel. Herhaal dit totdat al het mengsel gebruikt is en rooster de pakketjes/saté's in 3 minuten boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.
ingrediënten:
500 gr visfilets
2 eieren
200 ml uitgeperste kokos (santen kepala, zie forum/nieuws)
zout naar smaak
bananenblad
satéstokjes
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 theel ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook eerst in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klop de ieren los en hak of snijd de vis fijn. Meng vervolgens de boemboe met het zout, de vis, de eieren en de kokos.
Schep op een stuk bananenblad van 10x15cm een eetl van het mengsel en vouw het blad aan een kant dicht. Steek satéstokjes via de open kant in het mengsel. Herhaal dit totdat al het mengsel gebruikt is en rooster de pakketjes/saté's in 3 minuten boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.