logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh Ruan
vis saté
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilets
2 eieren
200 ml uitgeperste kokos (santen kepala, zie forum/nieuws)
zout naar smaak
bananenblad
satéstokjes
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
2 theel ketumbar
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook eerst in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klop de ieren los en hak of snijd de vis fijn. Meng vervolgens de boemboe met het zout, de vis, de eieren en de kokos.
Schep op een stuk bananenblad van 10x15cm een eetl van het mengsel en vouw het blad aan een kant dicht. Steek satéstokjes via de open kant in het mengsel. Herhaal dit totdat al het mengsel gebruikt is en rooster de pakketjes/saté's in 3 minuten boven een houtkoolvuurtje langzaam gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392170