banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Laziji - Mala Chongqing kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Laziji
Mala Chongqing kip

Ingrediënten:
4 kippendijen
25 gedroogde rode chili pepers
6 cm gember
1 bos-uitje
1/2 theel palmsuiker
1 eetl Sichuan peperkorrels
1/2 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
1 eetl sesamzaad
1 theel sesamolie
750 ml olie

ingrediënten marinade:
1 eetl soja saus
1 eetl rijstwijn
1/2 theel peper
3 theel maizena
4 cm gember
1 lente-ui (groene deel)

Bereiding:
Snijd de kipo in kleine stukjes. Rasp de gember voor de marinade en snijd de lent-ui in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade samen met het vlees en laat 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en frituur de kip tot lichtbruin en schep eruit. Verhit daarna opnieuw de olie en frituur de kip voor de tweede keer totdat deze donderbruin is geworden en laat uitlekken.
Rasp de gember en snijd de bos0ui in kleine stukjes. Verhit in een pan 1/2 eetl olie en bak de peperkorrels totdat deze beginnen te geuren. Dan de chili pepers toevoegen samen met de gember en de lent-ui en bak dit zachtjes voor 1 minuut.
Dan op hoog vuur de kip, de rijstwijn en het zout toevoegen en roer goed. Dan de sesamzaad, de palmsuiker en de sesamolie toevoegen en meng goed. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39961562