Recente reacties

Shaun 3 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Laziji - Mala Chongqing kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Laziji
Mala Chongqing kip

Ingrediënten:
4 kippendijen
25 gedroogde rode chili pepers
6 cm gember
1 bos-uitje
1/2 theel palmsuiker
1 eetl Sichuan peperkorrels
1/2 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
1 eetl sesamzaad
1 theel sesamolie
750 ml olie

ingrediënten marinade:
1 eetl soja saus
1 eetl rijstwijn
1/2 theel peper
3 theel maizena
4 cm gember
1 lente-ui (groene deel)

Bereiding:
Snijd de kipo in kleine stukjes. Rasp de gember voor de marinade en snijd de lent-ui in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade samen met het vlees en laat 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en frituur de kip tot lichtbruin en schep eruit. Verhit daarna opnieuw de olie en frituur de kip voor de tweede keer totdat deze donderbruin is geworden en laat uitlekken.
Rasp de gember en snijd de bos0ui in kleine stukjes. Verhit in een pan 1/2 eetl olie en bak de peperkorrels totdat deze beginnen te geuren. Dan de chili pepers toevoegen samen met de gember en de lent-ui en bak dit zachtjes voor 1 minuut.
Dan op hoog vuur de kip, de rijstwijn en het zout toevoegen en roer goed. Dan de sesamzaad, de palmsuiker en de sesamolie toevoegen en meng goed. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41186251