Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Laziji - Mala Chongqing kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Laziji
Mala Chongqing kip

Ingrediënten:
4 kippendijen
25 gedroogde rode chili pepers
6 cm gember
1 bos-uitje
1/2 theel palmsuiker
1 eetl Sichuan peperkorrels
1/2 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
1 eetl sesamzaad
1 theel sesamolie
750 ml olie

ingrediënten marinade:
1 eetl soja saus
1 eetl rijstwijn
1/2 theel peper
3 theel maizena
4 cm gember
1 lente-ui (groene deel)

Bereiding:
Snijd de kipo in kleine stukjes. Rasp de gember voor de marinade en snijd de lent-ui in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade samen met het vlees en laat 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en frituur de kip tot lichtbruin en schep eruit. Verhit daarna opnieuw de olie en frituur de kip voor de tweede keer totdat deze donderbruin is geworden en laat uitlekken.
Rasp de gember en snijd de bos0ui in kleine stukjes. Verhit in een pan 1/2 eetl olie en bak de peperkorrels totdat deze beginnen te geuren. Dan de chili pepers toevoegen samen met de gember en de lent-ui en bak dit zachtjes voor 1 minuut.
Dan op hoog vuur de kip, de rijstwijn en het zout toevoegen en roer goed. Dan de sesamzaad, de palmsuiker en de sesamolie toevoegen en meng goed. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911867