zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Bumbu Dendeng - rundvlees met koriander
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Tempe masak cabai gendot - gebakken tempe met gendot
- Rujak Kangkung - een pittige en frisse kangkung salade met tahu
- Bebek Asam Pedas - Eend in een pittige zurige saus
- Sateh Padang - saté uit Padang (Sumatra)
- Oseh-Oseh 2 - gehaktballetjes in saus
- Sambal Petis
Sanggom - Gestoomde gehaktballetjes


Sanggom
Gestoomde gehaktballetjes
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr rundergehakt
350 ml santen asli
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 ei
1/2 theel kencur
1/2 theel pepper
1/2 theel palsmuiker
3 salamblad
bananenblad
biteng
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng het gehakt met de knoflook, de sjalotjes, de ketumbar, het ei, de palmsuiker, de kencur, de peper en de helft van de santen. Neem een stuk banananblad en schep hierop een eetl van het mengsel. Schep daarover 1 eetl santen en leg daarop een stukjes salam. Vouw het dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng. Stoom de pakketjes vervolgens voor 45 minuten totdat het gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.