Sapi Brokoli Saus Tiram (Semarang)
rundvlees met broccoli in oestersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ossenhaas
350 gr broccoli
3 teentjes knoflook, gehakt
3 eetl oestersaus
1/2 theel palmsuiker
2 eetl sago/maizena
5 eetl olie
200 ml water
1 theel sesamzaad, geroosterd
water
Bumbu Perendam
marinade:
3 teentjes knoflook
1 eetl arak
1/2 theel peper
2 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit in een pan het water en blancheer de broccoli en laats het daarna uitlekken. Snijd het vlees in plakjes van 1/2x3x4cm. Pureer voor de marinade de knoflook en meng dan de marinade met het vlees en laat dit 15 minuten intrekken. Strooi dan de sago erover en meng goed.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en bak de knoflook goudgeel. Voeg dan de oestersaus, het water en de palmsuiker toe en meng goed. Voeg dan het vlees toe en roer todat de saus indikt. Schep het vlees met de saus over de broccoli en strooi de sesam erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kering Tempe Kacang - Gebakken tempé met pinda's
- Ayam Suwir Pedas - Pittige reepjes kip
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Bulgogi - bbq vlees
- Kaeng Khiao Wan Kai - Kip in groene curry
- Dak Gomtang - 닭곰탕 - Thaise kippensoep
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Sambal Goreng Taoco - kwarteleitjes in groene pepersaus met tauco
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...