rundvlees met broccoli in oestersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ossenhaas
350 gr broccoli
3 teentjes knoflook, gehakt
3 eetl oestersaus
1/2 theel palmsuiker
2 eetl sago/maizena
5 eetl olie
200 ml water
1 theel sesamzaad, geroosterd
water
Bumbu Perendam
marinade:
3 teentjes knoflook
1 eetl arak
1/2 theel peper
2 eetl kecap asin
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit in een pan het water en blancheer de broccoli en laats het daarna uitlekken. Snijd het vlees in plakjes van 1/2x3x4cm. Pureer voor de marinade de knoflook en meng dan de marinade met het vlees en laat dit 15 minuten intrekken. Strooi dan de sago erover en meng goed.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl van de gebruikte olie en bak de knoflook goudgeel. Voeg dan de oestersaus, het water en de palmsuiker toe en meng goed. Voeg dan het vlees toe en roer todat de saus indikt. Schep het vlees met de saus over de broccoli en strooi de sesam erover en serveer.